понеділок, 12 квітня 2021 р.

Книжкова виставка до Всесвітнього дня авіації і космонавтики "Дивовижний всесвіт"


 Дивовижний всесвіт

До Всесвітнього дня авіації і космонавтики працівниками бібліотеки ДНЗ УЦПТО організовано книжкову виставку під назвою «Дивовижний Всесвіт». Це свято з'явилось на честь першого польоту у космос людини, підкреслюючи нестримну жагу людського роду до пізнання нових знань.

На згаданій виставці представлена не лише науково-дослідницька література, але і художньо-мистецьке осмислення цієї притяжної теми.

Особливої уваги заслуговує інформація про внесок українців у розвиток космонавтики. Адже, наша країна належить до авторитетних авіакосмічних держав. Українці зробили величезний внесок у розвиток світової авіації та космонавтики, зокрема привертає увагу досягнення першого космонавта незалежної України Л. Каденюка, який у 1997 році узяв участь в експедиції міжнародного екіпажу на борту американського шатлу «Колумбія». Також українське походження мали такі творці теорії польотів у світовому просторі, як Костянтин Ціолковський, Микола Кибальчич, Юрій Кондратюк, В. Глушко та інші.

Матеріали виставки допоможуть нашим читачам відчути і зрозуміти, що день 12 квітня 1961р. став як для України, так і для всього світу епохальною подією.




 

Немає коментарів:

Дописати коментар