четвер, 20 травня 2021 р.

Етнографічна книжкова виставка-фотозона «На вишиванці перлами розшита Україна»

 

Одягнімо вишиванки, друже,
Хай побачить українців світ –
Молодих, відважних, дужих,
У єднанні на сто тисяч літ!

День Вишиванки - всеукраїнське свято покликане зберегти народні традиції. Цей день став символом єдності українців, незалежно від мови і місця проживання. Адже, вишивка давно стала українським народним символом-оберегом, за яким нас, українців, упізнають в усьому світі.

До 15-річчя Всесвітнього дня вишиванки у читальній залі бібліотеки ДНЗ УЦПТО оформлено етнографічну книжкову виставку-фотозону «На вишиванці перлами розшита Україна». Тут представлена література, яка містить цікаву інформацію про історію національного вбрання українців, символи у вишивці та їх значення, сучасні та старовинні зразки української вишивки, а також оформлено фрагмент орнаменту української вишивки з книг та образ українки в національному вбранні, при оформленні якої використано 72 книги різного формату та елементи ляльки мотанки. Доповненням святкової фотозони є експозиція вишитих рушників викладених  у вигляді кола, що є символом Сонця, добра, благополуччя й достатку.


 Бажаючих більш детально ознайомитися з історією національного вбрання українців, символами у вишивці та їх значенням  запрошуємо до читальної зали бібліотеки ДНЗ УЦПТО.











 

Немає коментарів:

Дописати коментар