пʼятниця, 28 травня 2021 р.

Книжкова виставка «Історія книгодрукування: витоки та сучасність»

 


Справжнім творцям всього доброго, вічного,
Світлого, чесного, навіть величного,
Всього, що творить в людині людину,
Що не дає нам дійти до загину
Вам, творцям вічності, втіленій в книзі,
Миру, здоров'я, достатку і щастя.
Те, про що мрієте, хай вам удасться!

                                                             Афонін  Олександр

 Друковане слово, книга, література загалом є важливою частиною суспільної свідомості, запорукою розвитку освіти, науки та культури, джерелом духовності нації.

Як свідчать статистичні дані, кількість видань, що випускаються у всьому світі, з року в рік збільшується. Книга в її традиційній формі може тільки, «потіснитися» в розумних межах, «йдучи  назустріч» технічному прогресу, але ніколи не втратить своїх провідних позицій.

   В 1999 році в Україні був виданий Указ Президента, згідно якого щорічно в останню суботу травня відзначається  День працівників видавництв, поліграфії та книгорозповсюдження. Це професійне свято об'єднує людей, яким притаманна висока культура, постійний творчий пошук, шанобливе ставлення до книги. Його святкують автори, видавці, вчителі, бібліотекарі та всі, хто причетний до книжкової справи.

      З нагоди цього дня в читальній залі бібліотеки ДНЗ УЦПТО організовано книжкову виставку «Історія книгодрукування: витоки та сучасність». Вона складається із 2-х розділів:

            1. «Завітаймо у минуле»
            2. «Акценти сучасності»



            Переглянувши виставку, читачі ознайомляться з історією створення книги від найдавніших часів та виникнення книгодрукування в Україні, а також отримають певні відомості про сучасні українські видавництва та інформацію про цікаве з життя книг.

Немає коментарів:

Дописати коментар