вівторок, 22 червня 2021 р.

Книжкова виставка-спогад «Нам не забути 41-й рік...»

 


Це на світанку сталося колись:
Стривожений із муками і жалем
Світ стрепенувся, кров’ю вмить заливсь,
Залився болем, плачем, жалем…

         До Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в читальній залі бібліотеки ДНЗ УЦПТО оформлено книжкову виставку-спогад «Нам не забути 41-й рік...»

З кожним роком стає все менше можливостей дізнатися про війну від її безпосередніх свідків та учасників, хто міг би розповісти нам про свій ратний подвиг. Ми не бачили тієї страшної війни, але ми знаємо про неї. Уявити цей подвиг в деталях, відновити героїчні і трагічні сторінки війни нам допомагають книги. Чимала їх кількість зберігається у фонді нашої бібліотеки. Серед них – воєнні мемуари, художні твори українських авторів та твори світової літератури, видання історичної тематики, спогади фронтовиків та солдатські листи, а також видання місцевих авторів. Чим більше проходить часу, тим суворіше, правдивіше, безпощадно наша література висвітлює минулу війну, її кров, біль, голод і жорстокість.

Священний обов’язок кожного громадянина України – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму.



Немає коментарів:

Дописати коментар