середа, 8 вересня 2021 р.

Книжкова виставка-порада "Грамотність - запорука успіху людини"

 



Грамотність — фундамент,
на якому можна збудувати
подальший розвиток людини.
Відкриваючи доступ до книги,
вона дає можливість користуватися
скарбницею думки  та знання,
що створені людством


 

До Міжнародного дня грамотності в бібліотеці ДНЗ УЦПТО оформлено книжкову виставку-пораду під назвою «Грамотність – запорука успіху людини».

    Починаючи з 1966 року ЮНЕСКО (Організація ООН з питань культури, науки та освіти) відзначає Міжнародний день грамотності, намагаючись саме в такий спосіб мобілізувати міжнародну суспільну думку та привернути увагу суспільства, щоб викликати його інтерес до активізації зусиль, спрямованих на розповсюдження грамотності – однієї з головних сфер діяльності ЮНЕСКО. Традиція щорічно відзначати цей день започаткована відповідною рекомендацією Всесвітньої конференції міністрів освіти з ліквідації неграмотності, що відбулася в Тегерані у вересні 1965 року. Саме ця конференція рекомендувала оголосити 8 вересня, дату урочистого відкриття конференції, Міжнародним днем грамотності та святкувати його щорічно в усьому світі.
    Шлях до мовної доскональності починається з любові до рідної мови, до майстерного бажання володіти нею.
    За допомогою книг, представлених на виставці, нашим читачам пропонуємо пригадати прості правила української мови та оцінити стан своєї грамотності. Адже, навчитися правильно говорити ніколи не пізно!
    Тож, запрошуємо частіше приходити до бібліотеки, щоб покращувати свої знання!


Немає коментарів:

Дописати коментар