вівторок, 21 вересня 2021 р.

Перегляд книжково-ілюстративної виставки «Боже, храни Україну!»

 

Голубко біла, ти лети у світ,
Хай буде мир у небі голубому.
Бо голуб миру, кажуть з давніх літ,
Приносить радість родові людському.

Міжнародний день миру відзначається з 1968 року. Проголосив його папа римський Павло VI. Можливо, саме тому, що свято було «створене» священиком, основною думкою цього дня є теза: «Пробач, і ти отримаєш мир». Символом міжнародної солідарності всіх людей світу є дзвін миру. Його було відлито з тих монет, що були пожертвувані  дітьми всіх континентів. На дзвоні зроблено напис, який проголошує приблизно таке: «Хай буде всезагальний мир в усьому світі».

         Щороку цього важливого дня — Міжнародного дня миру, люди в усьому світі збираються, щоб знову  вшанувати пам'ять жертв непорозумінь і конфліктів, а також заявити про власну готовність присвятити себе якнайшвидшому втіленню в життя давньої мрії людства.

Цього дня низько схиляємо голову перед  людьми, які  підтримують найцінніше на цій планеті – мир, людське життя, право мати над головою мирне небо.

В читальній залі бібліотеки ДНЗ УЦПТО проведено перегляд книжково-ілюстративної виставки «Боже, храни Україну!», яка присвячена Міжнародному дню миру. Здобувачі освіти ознайомились із історією виникнення свята,  творами відомих українських класиків, що розкривають значущість боротьби за мир, а також поезією сучасних українських поетів, яка розкриває стремління народу  та боротьбу до  незалежності. На завершення користувачі бібліотеки  зачитали «Молитву за мир».






Немає коментарів:

Дописати коментар