пʼятниця, 29 жовтня 2021 р.

Тренінг «Будь медіаграмотним – скажи STOP маніпуляціям і пропаганді у мас-медіа!»

 


Підвищуючи власну медіаграмотність,
людина отримує чіткіше уявлення
про межу між реальним світом і світом,
що створили для неї мас-медіа.
Дж. Поттер

    В останні роки Україна та події, що в ній відбуваються, стали центральними темами в провідних мас-медіа різних країн.

У цьому потоці інформації та новин також можна побачити маніпуляції, пропаганду і неправдиву інформацію (фейки), які часом, буває, досить важко розпізнати без основних навиків і знань з медіаграмотності.
    Споживачі інформації у медіа та соціальних мережах, які водночас є і її творцями, повинні почати критичніше ставитися до повідомлень у ЗМІ, не вірити усьому, що опубліковано, перевіряти інформацію у кількох джерелах, щоб уникнути поширення фейків, тобто неправдивих новин.
    В рамках Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності в бібліотеці ДНЗ УЦПТО проведено тренінг «Будь медіаграмотним – скажи STOP маніпуляціям і пропаганді у мас-медіа!».
    Мета цього тренінгу – дати базові знання здобувачам освіти у сфері медіа, ознайомити їх із найрозповсюдженішими видами маніпуляцій і пропагандою, а також надати базові інструменти перевірки інформації та критичного мислення.
    Тренінг проходив в цікавих форматах: діалоги, дискусії, робота в групах, практичні завдання. Присутнім було представлено багато корисних презентацій, відеороликів та друкований матеріал по даній темі. Здобувачі освіти мали можливість закріпити здобуті на занятті знання, пройшовши тестування «Факт vs Судження».





Немає коментарів:

Дописати коментар