понеділок, 21 лютого 2022 р.

Рідна мова – диво калинове

 



… Поки живе мова – житиме й народ
Іван Огієнко‎

        Кожного року 21 лютого весь світ відзначає Міжнародний день рідної мови, встановлений ЮНЕСКО з метою захисту мовної і культурної багатоманітності. Адже визнання та пошана всіх мов є ключем до збереження миру. З 2002 року це свято стало ще одним днем вшанування рідної мови в Україні. За недовгий час свого існування воно вже стало традиційним. Це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови.

           Не залишилися осторонь цього традиційного свята й працівники бібліотеки ДНЗ УЦПТО. Бібліотекарі разом із студенткою-практиканткою КЗВО «Ужгородського інституту культури і мистецтв» Ігнатижак М. підготували в читальній залі розгорнуту книжково-ілюстративну виставку «Рідна мова – диво калинове» та невеличкий відеоролик до Дня рідної мови. Тут користувачі бібліотеки мають можливість знайти цікаву та корисну інформацію з історії рідної мови, сучасні словники та енциклопедії, підручники та посібники з української мови, а також ознайомитись з поетичними творами, які присвячені рідному слову .
        Сподіваємось, що саме ці матеріали допоможуть збагнути всю велич рідного слова та викличуть бажання вивчати українську мову і милуватися її красою.

Немає коментарів:

Дописати коментар