четвер, 18 травня 2023 р.

Книжково-етнографічна виставка «А над світом українська вишивка цвіте…»

 

А українська вишиванка — диво,
У ній народу код, його душі.
І кожному в ній зручно і красиво,
Вдягнути ж вишиванку поспіши.
І гордо йди у ній по цілім світі,
Та мовою своєю розмовляй!
І хай сміється сонечко в зеніті —
Ти рідного свого не забувай!

Надія Красоткіна

    

    У культурі кожного народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні таким символом є вишиванка – своєрідний унікальний код, свого роду оберіг здоров’я, добробуту, краси, щасливої долі, любові, родової пам’яті, патріотизму.
    Вишиванка — це не тільки прадавня частина гардеробу нашого народу, що передавалась нащадкам та служила оберегом для його власника. Сьогодні, як і колись, вишита сорочка є надважливою річчю для кожного українця.
   

    

    Про глибоке значення української вишитої сорочки, її роль в сучасній боротьбі проти агресора та історію появи такого свята як Всесвітній день вишиванки, читайте в матеріалах, які представлено в читальній залі бібліотеки ДНЗ УЦПТО на книжково-етнографічній виставці «А над світом українська вишивка цвіте…». 




      

      Запрошуємо всіх бажаючих, яких об’єднує у велику родину любов до рідної землі, до вишивки, відвідати виставку і поринути в прекрасний світ народної вишивки, щоб дізнатися більше про традиції, обряди, культуру та історію України. 
    Ми впевнені, що разом з нами вишиванки одягнуть українці з усіх куточків світу, які були вимушені покинути свої домівки.
   






     
Сьогодні ми сміливо одягаємо наш захист – наші вишиванки, і пам'ятаємо – Україна переможе! Ми одягаємо вишиванки вдома, на роботі, на фронті, за кордоном і по всій землі, бо нас, українців, не зламати. Ми народ, який наближає Перемогу кожен на своєму місці!

Немає коментарів:

Дописати коментар