четвер, 21 вересня 2023 р.

Виховні заходи під девізом «Україна бажає миру»

 


Як хочеться,
щоб тихо ніч пройшла!
Як хочеться,
щоб світлий день настав!
Щоб Україна в мирі зажила!
І щоб ніхто нікого не вбивав!!!...


    
 
В усьому світі Міжнародний день миру традиційно відзначають 21 вересня.
    З метою розширення знань здобувачів освіти про важливість миру на землі, виховання патріотизму, любові до своєї держави у бібліотеці ДНЗ УЦПТО в цей день пройшли виховні заходи під девізом «Україна бажає миру», які організували працівники бібліотеки разом із викладачем історії Д. Мокрянин. 


        У читальній залі демонструвався цікавий відеоролик про історію запровадження Дня миру, проведено вікторину «Ми за Мир у світі», в якій учні проявили активну участь, показали свої знання, кмітливість та ерудицію. В рамках заходу також представлено виставку-інсталяцію «Буде Мир! Буде Перемога! Буде Україна!», та організовано акцію «Діти України хочуть Миру!». 




        

    Учасники акції мали можливість власноруч написати слова побажання миру, а потім розмістити їх на символічній хмаринці побажань, об’єднавши у єдине слово «Мир». Бо мир – це головне бажання, що об’єднує усіх жителів нашої країни і всієї планети.
  





         На жаль сьогодні мир в Україні є не просто бажання, а усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба в нашій країні. Ніщо не змушує людину так глибоко усвідомити всі переваги мирного життя, ніж особистий досвід війни. Ми розуміємо, що мир – це найбільше щастя, це щоденна праця кожного з нас задля розвитку і спокою на нашій Батьківщині. 





    
Мир – це жити у світі, в якому люди ставляться з гідністю один до одного незалежно від переконань та поглядів.
    
    Щиро бажаємо всім нам миру в сім’ях, миру в серцях та миру в нашій рідній Україні!











Немає коментарів:

Дописати коментар