пʼятниця, 27 жовтня 2023 р.

Книжкова виставка-заклик «Шануй мову свого народу!»

 


Єдиний скарб у тебе – рідна мова.
Заклятий для сусіднього хижацтва.
Вона твого життя міцна основа,
Певніша над усі скарби й багатства!

П. Куліш

    


   
     27 жовтня в Україні відзначається День української писемності та мови. Це свято було встановлено указом Президента України в 1997 році, і відзначається щорічно на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.
    Мова – це важливий чинник самовизнання нації, надійна основа розвитку країни, загартована багатовіковою історією та відточена творчістю найталановитіших українських письменників. Саме мова є душею нації, її генетичним кодом, адже у її глибинах народилося культурне надбання, яким може пишатися український народ.
   

     Традиційно, до відзначення Дня української писемності та мови, у бібліотеці ДНЗ УЦПТО оформлено книжкову виставку-заклик «Шануй мову свого народу!», яка розкриває перед відвідувачами історію походження української мови, непростий шлях її розвитку, всю велич та красу рідної мови, а також знайомить з навчальною літературою, в якій розглядаються питання фонетики, орфографії, правопису та стилістики сучасної української мови.

Немає коментарів:

Дописати коментар