пʼятниця, 24 листопада 2023 р.

Година-реквієм «Ми пам’ятаємо!»

 

Горить свіча,
І огортається журбою.
Осінній день померзлою ходою
У серце стука.
Пам'ять про померлих.
Замучених голодним тридцять третім...


   
     

    Тільки пам’ятаючи трагічні сторінки історії, можна боротися за світле майбутнє. Жахливим злочином проти народу став штучний голод 1932 -1933 років, який за механізмом творення і страхітливими наслідками слід занести до книги трагічних дат в історії людства. Він живе у пам'яті очевидців, жагучим болем відгукується у їхніх серцях.
    
У четверту суботу листопада Україна і світ вшановують пам’ять мільйонів жертв Великого Голоду 1932-1933 років. Наш заклад не може стояти осторонь цієї болючої теми. У читальній залі бібліотеки ДНЗ УЦПТО проведено годину-реквієм «Ми пам’ятаємо!», яку організували працівники бібліотеки разом із викладачем української мови та літератури С. Дуран.

    Під час заходу здобувачі освіти ознайомились із виставкою-інсталяцією "У пам'ять про скорботний 33-й…", переглянули літературу, що віддзеркалює причини, механізм і наслідки організації штучного голоду в Україні, книги пам’яті, художньо-документальні видання відомих українських письменників: Василя Барки “Жовтий князь”, Уласа Самчука “Марія”, Луки Дем’яна «Голодний похід», «Легенди про голод» та «Молитву за убієнних голодом» Катерини Мотрич.
     


    Присутні вшанували пам'ять про жертв Голодомору хвилиною мовчання та запалили свічку пам’яті.



Немає коментарів:

Дописати коментар