пʼятниця, 1 грудня 2023 р.

Інформаційна година «Не дай СНІДу шанс!»

 

Хто попереджений,

Той захищений

Французьке прислів’я


    1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. Всесвітній День боротьби зі СНІДом став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і можливістю підвищити рівень обізнаності про це захворювання.
    У читальній залі бібліотеки ДНЗ УЦПТО пройшла інформаційна година під назвою «Не дай СНІДу шанс!», яку для здобувачів освіти підготували медичний працівник О.І. Ганькович та бібліотекарі закладу.
    Метою заходу було сформувати знання про СНІД; ознайомити із шляхами зараження ВІЛ-інфекцією; забезпечити інформацією, яка допоможе приймати обмірковані рішення щодо самозахисту від СНІДу; сприяти розповсюдженню інформації про СНІД серед населення; формувати толерантне ставлення до людей, які живуть з ВІЛ; виховувати потяг до здорового способу життя.

   

     Символом цього дня є червона стрічка, яка стала символом нашого заходу, адже кожен із присутніх прикріпив стрічку до свого одягу, як символ усвідомлення важливості проблеми ВІЛ-інфекції/СНІД. Такими діями кожен учасник виразив свою підтримку, співчуття і переживання тим громадянам, які вимушені жити з цією хворобою. Захід пройшов у вигляді жвавого діалогу присутніх з організаторами, працівники бібліотеки провели перегляд літератури біля книжкової виставки-заклик «Обери життя!» , а на завершення заходу було проведено міні-вікторину «Перевір свої знання про СНІД».
     



Бережіть себе, піклуйтеся про ближніх.
 Будьте здорові!

Немає коментарів:

Дописати коментар