пʼятниця, 19 січня 2024 р.

Година пам’яті «Пам’ятаймо кіборгів безсмертних»

 


Від стін терміналу
 зостались руїни,
Там кіборг загинув 
в боях не один.
За мир для народу, 
за Неньку-Вкраїну
Життям не один 
заплатив її син…

        
       

     20 січня вся Україна вшановує пам’ять героїв-«кіборгів», які з 26 травня 2014 року по 22 січня 2015 року в найзапекліших боях воювали за Донецький аеропорт та пройшли через 242-денне пекло… В останні дні захисту
Донецького аеропорту 19 та 20 січня – там загинуло 58 вірних синів України… За офіційними даними, захищаючи Донецький аеропорт, загинули понад 200 українських військових.
        В бібліотеці ДНЗ УЦПТО проведено годину пам’яті «Пам’ятаймо кіборгів безсмертних», яку підготували працівники бібліотеки та викладач історії Діана Мокрянин.

    Присутні слухали виступ викладача про тих, хто в оточенні противника довгі місяці, в спеку і холод, іноді навіть, без води і продуктів харчування, тримаючись на силі волі і адреналіні, обороняли Донецьке летовище; ознайомились із літературою, періодикою та публікаціями про легендарну оборону Донецького аеропорту, яка представлена на книжково-ілюстративній виставці «Кіборги – герої новітньої історії України»; переглянули документальний фільм «Аеропорт» та запалили лампадки і вшанували пам'ять героїв хвилиною мовчання.
      

     
    Сьогодні, як і дев’ять років тому Збройні Сили України продовжують стояти, як кіборги, захищаючи та звільняючи кожен клаптик нашої землі.





То чиїсь батьки, брати, сини
З Харкова, із Києва, зі Львова.
Шахтарі, таксисти… В час війни
Кіборгами стали тимчасово.

Наталя Мазур

Немає коментарів:

Дописати коментар