вівторок, 19 березня 2024 р.

Книжкова виставка-привітання «Душа належить людству і епохам»

  #тижденьпоезії2024

Єдиний, хто не втомлюється, – час.
А ми живі, нам треба поспішати...

Ліна Костенко
    
    19 березня святкує свій 94-й день народження "залізна леді" української поезії – Ліна Костенко. Її вважають генієм слова та живою легендою.У нове тисячоліття українська література увійшла з її ім'ям на вустах. Твори Ліни Костенко стали класикою і увійшли в шкільні хрестоматії. Вона і сьогодні продовжує дарувати читачам щирість своєї душі, філософське осмислення життя, красу українського слова. 
    «Душа належить людству і епохам» – під такою назвою в читальній залі бібліотеки ДНЗ УЦПТО оформлено книжкову виставку-привітання поетесі. Окремий розділ виставки під назвою "Дівчина з легенди" присвячено 45-й річниці написання відомого твору Ліни Костенко "Маруся Чурай". 
    Шанувальники творчості Ліни Костенко, під час перегляду матеріалів виставки, можуть ознайомитись з біографією та її творчим доробком. І ще раз впевнитись в тому, що Ліна Костенко належить до митців, талант яких здатний до самооновлення на кожному новому життєвому етапі, під впливом нових обставин, духовного й мистецького досвіду. Не випадково, що наша геніальна поетеса народилась саме ранньою весною, коли від сну прокидається природа, оживає все навкруги, зеленіє, зацвітає, починає на повну силу вирувати життя… І саме в ці дні проходить тиждень поезії, який неможливо провести без поетичних рядків Ліни Костенко! 
    Заходьте і насолоджуйтесь поетичними рядками улюбленої поетеси ! 
    

Немає коментарів:

Дописати коментар