пʼятниця, 8 березня 2024 р.

Літературний квест «Шлях до Тараса»

 

Ти нам залишив прагнення високі,
шляхи священні, по яких іти…

    Сьогодні, в криваві дні для України, ми згадуємо видатного українця, поета, письменника, художника, незламного патріота України, який прославив своє ім’я і свою державу на весь світ. Пройшло 210 років від народження Тараса Шевченка, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. Його

поезія і сьогодні продовжує надихати на нові звершення і перемоги.

        Працівниками бібліотеки ДНЗ УЦПТО організовано літературний квест «Шлях до Тараса». Це був день спритності, інтелекту та розуму. Здобувачі освіти із задоволенням взяли участь у цьому захоплюючому змаганні. Вони працювали дружними командами і успішно подолали усі випробування квесту. Учасники показали свої знання про життєвий і творчий шлях Т.Г. Шевченка, а також проявили кмітливість, витримку, згуртованість та бажання перемогти.


    Оцінювали роботу учасників викладачі української мови та літератури Мирослава Гроскопф і Світлана Дуран. Перемогла дружба…Проте ніхто не був засмучений, бо досвід, який отримали у цьому квесті, набагато цінніший. Тож учасники уже чекають наступного конкурсу, щоб продемонструвати свої знання та захоплення творчістю Великого Кобзаря ще краще, ще яскравіше.


    І нехай у кожного в серці запанує та велика любов до України, до історії свого народу, яку проніс через своє життя Т.Шевченко, бо і сьогодні він звертається до нас словами:

Свою Україну любіть,

Любіть її… Во время люте,

В останню тяжкую минуту

За неї Господа моліть.

  

    

     І тільки тоді «на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люди на землі»…







Отож, 

ЧИТАЄМО

 і ПЕРЕМАГАЄМО💙💛







Немає коментарів:

Дописати коментар