субота, 8 травня 2021 р.

Забуттю не підлягає

 

                                        Ми люди миру, зранені війною.
Заповідаєм покликом святим.
Шануймо тих, хто не вернувся з бою!
Уклін доземний воїнам живим.


8–9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні важливо нагадати про непересічну роль українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки.

Напередодні Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги  в  бібліотеці ДНЗ УЦПТО  проведено патріотичні читання під назвою «Забуттю   не   підлягає».

 У програмі заходу здобувачі освіти  групи № 13 ознайомились із літературою, яка представлена на  книжковій виставці-спогад «В книжковій пам’яті миттєвості війни…» та тематичній полиці «Воїни АТО – наша гордість і сила». Особливу увагу викликала книга «Пам'ять про подвиг», яка створювалася упродовж 2015-2017 років із ініціативи регіональної ради лідерів учнівського самоврядування закладів ПТО Закарпатської області. Дане видання є своєрідною Книгою пам’яті, до якої ввійшли учнівські розповіді про 74 полеглих воїнів, близько третини з яких, у той чи інший час здобували робітничі професії  у закладах ПТО області та України.  Також присутні декламували поезію, що присвячена  подіям воєнних днів 1939-1945рр. та  теперішнім подіям на Сході України.


                                            
Під кінець заходу, здобувачі освіти переглянули відеоролик «Пам’ятаємо! Перемагаємо!» та документальний фільм  із серії «Vоїн – це я» « Останній бій Івана Зубкова».

Наш святий обов’язок – донести до нащадків історичну правду про війну та її героїв, їх подвиги, радощі перемог та біль втрати бойових друзів, зробити все для того, щоби ніколи не перервався зв’язок поколінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар