субота, 8 травня 2021 р.

Книжково-ілюстративна виставка «У світі усе починається з МАМИ…»

 

    «У світі усе починається з МАМИ…» Під такою назвою в  читальному залі бібліотеки ДНЗ УЦПТО представлено  книжково-ілюстративну виставку, присвячену Дню матері.

Рухається історія, змінюються часи, удосконалюється життєдіяльність людини на землі, сягає фантастичних вершин наука і техніка, але неминучою цінністю, незмінною духовною, моральною величиною залишається в людському суспільстві МАТИ.

В Україні цей день відзначається в другу неділю травня відповідно до Указу Президента України.

В історії нашого народу мати завжди була і залишається високим моральним авторитетом, невтомною і самовідданою берегинею наших звичаїв, традицій, духовності. Про це свідчить наша історія - від прадавніх часів до нинішньої пори, численні промовисті приклади з нашої дивовижної мови - генетичного коду народної душі, з фольклору, етнографії, художньої літератури, загалом мистецтва.

На книжково-ілюстративній виставці «У світі усе починається з МАМИ» представлені відомі поетичні твори П. Тичини, А. Малишка, Д. Павличка, В. Симоненка, М. Сингаївського, М. Рильського, Б. Олійника , в яких змальовується величальний образ матері.

Працівники бібліотеки переконані, що дана виставка зігріє душу кожного, хто її переглядатиме і буде слугувати збереженню і примноженню наших духовних традицій, вихованню наступних поколінь у дусі споконвічної великої шани нашого народу до Матері.

Хай святиться у наших серцях, помислах і діях священне слово Мати!



Немає коментарів:

Дописати коментар