четвер, 1 грудня 2022 р.

Інформаційна година «Хто попереджений, той захищений»

 



Хто попереджений,
Той захищений
Французьке прислів’я


    1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. Всесвітній День боротьби зі СНІДом став одним із найбільш визнаних міжнародних днів

здоров’я і можливістю підвищити рівень обізнаності про це захворювання.
    Вперше цей день відзначався 1 грудня 1988 року. Таке рішення затвердили на міжнародній зустрічі міністрів охорони здоров'я, які обговорювали необхідність обміну інформацією щодо ВІЛ-інфекції та СНІДу.
    У читальній залі бібліотеки ДНЗ УЦПТО пройшла інформаційна година під назвою «Хто попереджений, той захищений», яку для здобувачів освіти підготували медичний працівник, психолог та бібліотекарі закладу.

Метою заходу було сформувати знання про СНІД; ознайомити із шляхами зараження ВІЛ-інфекцією; забезпечити інформацією, яка допоможе приймати обмірковані рішення щодо самозахисту від СНІДу; сприяти розповсюдженню інформації про СНІД серед населення; формувати толерантне ставлення до людей, які живуть з ВІЛ; виховувати потяг до здорового способу життя.

Доповненням до заходу стала книжково-ілюстративна виставка "Не дай СНІДу шанс!", де присутні мали змогу познайомитися з матеріалами, які інформують про властивості цього вірусу, про ВІЛ-інфекції та шляхи поширення хвороби, про лікування і профілактику СНІДу, стан захворюваності на ВІЛ/СНІД в Україні і заходи проти епідемії.
   







    Бережіть себе, піклуйтеся про ближніх. Будьте здорові!

Немає коментарів:

Дописати коментар