пʼятниця, 2 грудня 2022 р.

Круглий стіл «Сковорода промовляє»

 

Проповідник правди і добра
Сковорода став народним 
ідеалом мудреця.

М.Костомаров

   В українській історії було чимало видатних постатей, мудрість яких вартує почерпнути. Одним з таких геніїв є філософ Григорій Савич Сковорода, що на багато років випередив свій час.
  За версією ЮНЕСКО, Сковорода входить до п’яти мудреців світу – разом із Сократом, Конфуцієм, Спінозою і Махатмою Ґанді. Їх усіх об’єднує принцип: «жив, як учив».
       3 грудня виповнюється 300 років з дня народження Григорія Савича Сковороди. З цієї нагоди в бібліотеці ДНЗ УЦПТО проведено круглий стіл на тему «Сковорода промовляє».

   


     Метою заходу є вшанування й осмислення інтелектуального надбання Григорія Сковороди, вивчення спадщини філософа як скарбниці національної культури, розвиток і виховання у сучасників історичної пам’яті й ідентичності, а також залучення молоді до популяризації думок видатного українського митця.

    Присутні цитували вірші та крилаті вислови, самостійно збирали за поданими словами у хмарці слів афоризми мандрівного філософа, ознайомились із літературою, яка представлена на виставці-портрет «Невтомний шукач свободи і щастя» та перглянули фільм із серії «Великі українці» - «Григорій Сковорода».





Немає коментарів:

Дописати коментар