понеділок, 8 травня 2023 р.

Патріотична година «Пам’ятаймо й Перемагаймо!»



Ми люди миру зранені війною.
Заповідаєм покликом святим.
Шануймо тих, хто не вернувся з бою!
Уклін доземний воїнам живим
І. Драч

    
     
        Другий рік День пам’яті та примирення
Україна зустрічає в умовах повномасштабної війни, яку розпочала росія. Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. У ці дні важливо нагадати пронепересічну роль українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки.
    До відзначення Дня пам’яті та примирення в бібліотеці ДНЗ УЦПТО проведено патріотичну годину під назвою «Пам’ятаймо й Перемагаймо!».
  
           




         У програмі заходу здобувачі освіти ознайомились із літературою, яка представлена на книжковій виставці-спогад «В книжковій пам’яті миттєвості війни…» та тематичній полиці «Ваш подвиг у наших серцях».







    Особливу увагу викликала книга «Пам'ять про подвиг», яка створювалася упродовж 2015-2017 років із ініціативи регіональної ради лідерів учнівського самоврядування закладів ПТО Закарпатської області. Дане видання є своєрідною Книгою пам’яті, до якої ввійшли учнівські розповіді про 74 полеглих воїнів, близько третини з яких, у той чи інший час здобували робітничіпрофесії у закладах ПТО області та України.
    




        
        Під кінець заходу, здобувачі освіти прикріпили до книжкової інсталяції у вигляді карти України червоні маки, які виготовили власноруч. Адже, символом Дня пам’яті та примирення є квітка маку. Її графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.
  


 


    Наш святий обов’язок – донести до нащадків історичну правду про війну та її героїв, їх подвиги, радощі перемог та біль втрати бойових друзів, зробити все для того, щоби ніколи не перервався зв’язок поколінь.
 

       

    Низький уклін і слава визволителям, які щодня, щохвилини, щосекунди зі зброєю в руках захищають нашу Свободу, Незалежність і Гідність. Сподіваємось, що незабаром ми станемо свідками ще однієї Перемоги українського народу над ворогом.

    Пам’ятаймо й перемагаймо!

Немає коментарів:

Дописати коментар