понеділок, 26 лютого 2024 р.

Книжкова виставка «Крим не чужий, Крим рідний, Крим цікавий!»

 

        26 лютого - день спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Історія Криму є найдавнішою та найскладнішою не тільки в Україні, але й в усій Центрально-Східній Європі. Саме Кримський півострів є центром перетину трьох цивілізацій, першим фронтиром між кочовиками та осілим населенням.
    Минувшина цього регіону в мініатюрі відображає історію всього людства. Проте нині ми стали свідками подій, які ознаменували собою крах півстолітньої історії міжнародних
відносин. Анексія Криму Російською Федерацією запустила процеси, наслідки яких важко передбачити. Крим, цей чудовий клаптик моря, гір та степів, опинився в епіцентрі сучасної світової політики.
    Темі минувшини Криму та його сьогоденню присвячена книжкова виставка «Крим не чужий, Крим рідний, Крим цікавий!», яка діє у читальній залі бібліотеки ДНЗ УЦПТО. На виставці представлені книги, альбоми, статті, поезія та літературні твори в яких висвітлена дана тематика.
    Крим досить яскраво представлений в українській літературі — значно більше, ніж всі інші регіони України разом узяті. Це й не дивно. На багатьох письменників Крим справляв незабутнє враження. Тож розділ виставки «Крим у творах українських письменників» розкриває широку палітру кримського літературного ландшафту. Видатні українські письменники Л. Українка, М. Рильський, П.Тичина, О. Вишня, П. Панч, З. Тулуб, О. Олесь та ін. у своїх творах описували цю благословенну землю.
    Повернення Криму до України – це не тільки спільна мрія українців, а й запорука безпеки на планеті та відновлення віри в міжнародне право.
    Запрошуємо до перегляду.

Немає коментарів:

Дописати коментар