пʼятниця, 28 січня 2022 р.

Книжкова виставка-пам’ять «Там цвіт прекрасний України довічним сном калинно спить…»

 

Впав на землю січневий мороз,
Срібним інеєм вкрилися віти.
Нас тут триста у Крутах лягло.
Всі твої, Україно, ми діти!

      Тим, хто загинув в боротьбі за волю і кращу долю України , хто у розквіті своїх духовних і фізичних сил віддали молодість і найдорожче, що є у кожного з нас – життя, присвячена виставка-пам’ять «Там цвіт прекрасний України довічним сном калинно спить…»
    

    Бій під Крутами – це героїчна і водночас трагічна сторінка нашої історії, а 29 січня увійшло в українську історію як день пам’яті мужніх героїв, що душу й тіло поклали за самостійність, волю та незалежність Батьківщини. Бій тривав кілька годин. У результаті вдесятеро чисельніше російське військо, зустрівши неочікуваний опір, зазнало значних втрат і зупинилося на кілька днів на цьому рубежі. Відчайдушно і героїчно захищали свою землю юні українські патріоти.

     Усі стояли до останнього подиху. Тоді загинув цілий студентський курінь, триста юнаків – цвіт української молоді. Щоб будувати майбутнє, треба добре знати істинну історію, любити свою країну і гаряче бажати зробити її кращою. А історія наша вмита кров’ю і сльозами. Саме тому, ми повинні знати свою історію, своє минуле. Однією з найтрагічніших її сторінок є бій під Крутами….
    Минають роки, та пам'ять про юнаків, які полягли під Крутами, не загине повік.

Немає коментарів:

Дописати коментар