четвер, 9 березня 2023 р.

Відкритий перегляд літератури книжково-ілюстративної виставки «Велетень нескореного духу»


Борітеся –поборете!
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!

    

    Традиційно березень в Україні проходить у відзначенні важливої для кожного свідомого патріота дати – річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка.
    На тлі сьогоденних подій увиразнюється вагома роль українського Пророка у пробудженні й становленні національної свідомості українців, їх високого патріотичного піднесення.


        В читальній залі бібліотеки ДНЗ УЦПТО організовано відкритий перегляд літератури книжково-ілюстративної виставки «Велетень нескореного духу». Образ найщирішого лірика, поета, художника, людини постає перед читачами завдяки поетичним, прозовим і малярським творам митця, працям дослідників і спогадам друзів, які представлені на виставці.
        Всі бажаючі мають змогу вільно переглянути та ознайомитись з представленою літературою, та ще раз поринути у прекрасний світ Кобзаревого слова.

        Шевченкова творча спадщина – це ціла академія для нашого народу, якій може по-доброму позаздрити будь-який люд світу. Тут сконцентровано все: наша мова, історія, звичаї та традиції, наша мораль, етика й естетика, національна філософія, основи українознавства та державотворення, найвища духовність, наше минуле, сучасне і майбутнє.
    Вплив Генія на формування свідомості й світогляду нації – неоціненний, незбагненний. Він не був політиком, але на його ідеях сформувалось чимало громадських організацій і партій. Він не був полководцем, але його слово підняло до збройної боротьби мільйони українців… Одним із джерел теперішнього єднання українців у боротьбі за свою незалежність стало саме шевченківське розуміння народом долі України.
І нехай у кожного в серці запанує та велика любов до України, до історії свого народу, яку проніс через своє життя Т.Шевченко, бо і сьогодні він звертається до нас словами:

Свою Україну любіть,
Любіть її… Во время люте,
В останню тяжкую минуту
За неї Господа моліть.

    І тільки тоді «на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люди на землі»…

Немає коментарів:

Дописати коментар